Tips og råd / Myg og knots
 
 
Hanne har her beskyttet sig mod insekter. Praktisk lige efter et bad og mens der anrettes aftens mad. Herefter er det ind i kabinen,hvor regntøjet kan aflægges.
 
 
Vores lille myggetelt, der bliver rejest med de fire vandrestave, som også benyttes til solsejl og nødtelt. (Finland 2006)
 
 

Myg og knots

 

De to små uskyldige ord " myg" og "Knots" kan nogle år vise sig ikke at være helt så uskyldige endda.
 
Hvordan undgår man så disse små plageånder?
 
SVAR: DET KAN MAN IKKE!
 
MEN man kan minimere generne fra dem rigtigt meget.
 
Hvor slemt er det så at være på tur udendørs i områder med myg og knots?
 
SVAR: det er meget forskelligt, men ofte er forholdene i Norge eller Sverige, som vi kender det fra Danmark, dog er knots sjældne i Danmark.
 
Temperatur og luftfugtighed spiller b.la. ind på antallet af stikkende plageånder.
 
Tager man sine forhåndsregler er hverken myg eller knots det store problem.
 
Tips:
  • Når du cykler giver det sig selv "myg og knots flyver meget langsomt og tåler ikke megen vind" sammenlignet med en flue, der typisk flyver 20 - 24 km/t. og dermed kan fluer sværme om hovedet på en over store afstande "fluer stikker ikke, MEN er djævlsk irriterende.

  • Bliver du generet af myg og knots mens du cykler, så cykler du meget langsomt "sæt farten op hvis det er muligt".

  • Når du slår dit telt op, så sæt det (hvis det er muligt) så luft og vind kan passere. Selv en let brisen fjerner alle myg og knots.

  • Hold altid din netdør lukket ind til sovekabinen, især hvis der fare for myg og knots.

  • Myggenet holder ikke altid knots ude, nettet skal i så tilfælde være ekstremt fintmasket. Er nettet ikke fintmasket nok, kan selve teltdøren ind til kabinen lynes til, og problemet er løst.

  • Personligt hader vi lugten af myggeolie og bruger den også kun meget sjældent. Istedet for anvender vi ofte vores regntøj, specielt hvis vi en sjælden gang skulle være meget plaget af insekter (sko-regnovertræk, regnbukser, jakke med hætte). På denne ekstreme måde er kun hænder og ansigt frit, det kan selvfølgelig være varmt, men det skal holdes op imod lugten af myggeolie, som man smører sig ind i, måske lige efter et bad "MUF".

  • På tur til Lapland havde vi et lille myggetelt med. Det var meget effektivt, men blev kun brugt et par gange.

  • Trods alle advarslerne på embalagen, så er vi helt vilde med myggespiraler. Myggespiralerne er virkelig effektive og vi har altid nogle med i bagagen.  

 

www.jimmy-hanne.dk