Vores ture / Nordkap retur på cykel 2006

Nordkap retur på cykel 2006

Hvorfor? og hvem er vi?

Hvorfor?: man skal absolut være til udendørsliv, og samtidig er erfaring fra tidligere ture en god ballast at have med. Specielt når man begiver sig ud på en så lang cykeltur, som vi gjorde. Samtidig skal man nok være lidt modig, dumdristig og eventyrlysten for at gennemføre en cykeltur til Nordkapp og retur.

 Vores tur er en ca. 19 år gammel drøm.

I 1987 var vi i bil med Camplett til Nordkap, da vi allerede dengang var ivrige sportsfolk både på cykel og til fods, blev vi dybt fascinerede af de cyklister, vi dengang mødte på vores tur. Hanne kom (selvfølgelig) straks på ideen, med en tur fra Danmark til Nordkapp på cykel. Vi planlagde turen til i starten af 90'erne, men for os gik det som for så mange andre: man får børn, køber hus, børnene vokser, deres idræt er in, mens vores idræt gik fløjten. Det blev i stedet for til rigtigt mange vandreture i bjerge og nogle få cykelture sammen som familien, hvilket var nogle helt fantastiske år.

Pludselig er børnene blevet store, den gamle drøm dukker frem som en trold fra en æske. Og da Hanne er på et eller andet visions-kursus-et-eller-andet-sted, hvor hun i et "siger hun selv" velovervejet øjeblik, nedfælder i sine kursuspapirer at: "Jeg vil cykle til Nordkapp med min mand" ja så fanger bordet, Hanne er nemlig en dame, der altid står ved sit ord.

Den gamle drøm bestod altså, vores ben var godt nok blevet lidt ældre, men erfaringer fra andre ture var der mange af, så nu skulle det være, nu skulle vores drøm føres ud i livet. Så på spørgsmålet om hvorfor, er svaret: "det er vores gamle drøm, som vi førte ud i livet.

Hvem er vi?:

Hanne 44 år og Jimmy 46 år.  (2006)

Vi mødte hinanden i 1984 på idrætshøjskolen i Sønderborg (IHS).

Vi har 2 børn på 17 og 20 år og bor i Hillerød. (2006)

Hanne er børnehaveleder og har gennem årerne cyklet adskilige cykler helt i smadder, samtidig lader hun aldrig en travetur gå sin næse forbi, hvilket vores stakkels hund "Laban" og undertegnet tit må lide under.

Jimmy arbejder i dag ved 4 daginstitutioner i Hillerød, har tidligere været Brandmand ved Københavns Brandvæsen i ca. 13 år, hvilket brat var slut efter en arbejdsskade. Har altid været meget aktiv i idræt både til vands, til lands og i ....

Som par har vi vandret en del i bjerge og fjeld igennem åerne. Vores ferier har derfor mest været henlagt til Norge, Østrig og Frankrig, hvor der ikke er mange toppe, som ikke er blevet besteget.

I Hillerød lever vi vores daglige liv, med arbejde, aktiv fritid og drømme om nye udfordringer og om steder der bare må ses eller prøves, men mest brænder vores hjerte for de nordiske lande.

Så måske står der "Island rundt" i kalenderen for 2007 ?, men de norske fjelde er også en mulighed?

Okay, det blev altså de Norske fjelde i 2007 så måske bliver det Island rundt i 2008?. OG DET BLEV DET...... jubiiiieeee. Vi tager af sted d. 28 - 6 og er væk i 3 uger....

www.jimmy-hanne.dk