Vej og cykelforhold / Norge og cykling

Norge og cykling

 
Vejene i Norge er generelt gode, Selv grusvejene, som der kan være en del af for cyklister, er også godeStenskred eller RASS på en gammel vej. "de fleste steder". Cykelstier udbygges mange steder specielt langs de store hovedveje og i byområder.
Hvor der er cykelstier har vi et godt råd: "brug dem". (Uden for byområder kører norske bilister kører næsten som danske bilister "så pas på", mens de i byområder kører som svenskere "så her kan man færdes med ro").
Skulle man være uheldig og møde både en norsk og en dansk bilist samtidig, er det klogt at komme af vejen. (2012.) Norske bilister er blevet bedre. Danskere "specielt danske lastbiler" indtager suverænt 1. pladsen 2012. som idioterne på de norske veje. Reflekser og lygter i tunnel Norge 2007.

Tuneller i Norge er ofte dårligt oplyst, fuld af huller og os, og er bestemt ikke beregnet for cykler, så her er det om at have massere af lys og reflekser på.

Mange steder eksisterer den gamle vej fra før tunellen, Disse gamle veje kan være lige så fantastiske som farlige.

Der er mange campingpladser i Norge. Standarden svarer ikke altid til prisen. Og alt kan koste på en norsk campingplads, nogle gang tror man det er løgn. Den norske opfindsomhed, for at ruffe penge fra turister, kender ingen grænser. På norske campingpladser kan der være opsat automater til alt fra varmt vand, kogeplader til wc'er, nogle automater opsat de mest komiske steder, " men selvfølgelig, skal der jo penge i kassen" "møntautomater er sikkert ikke billige i indkøb, og sikkert heller ikke i drift".

Norge er jo som bekendt et vildt dyrt land og handle i, det ved enhver turist, ((2012.) Danske priser er ved at overhale de norske?) og dette faktum har ikke ændret sig en pind, tværtimod, det er i hvert fald testet på vores cykeltur her i 2006. Hvad der til gengæld var nyt for os var at jo længere nordpå man rejser, jo mere stiger priserne, i hvert fald for turister. Nu kom vi jo nord fra, og det var først fra Bodø og syd på, at det tyndede ud i de halve agurker på supermarkedernes hylder, og priserne dalede til normalt højt norsk niveau.

Naturen i Norge er overvældene, den er så fantastisk, at man gang på gang mister pusten, når man tramper op over det ene fjeld efter det andet. Der er bare SÅÅÅ flot, og nordmændene har drysset massere af rastepladser ud langs diverse veje, både store og små og de er vel udstyret med borde og bænke,+ affaldsspande "Hej Finland og Sverige" dejligt især når man er på cykel.

Generet kan man sige om Norge, at det er et dejlig land at cykle i, man skal passer ekstra på i trafikken. Der er dyrt i Norge. Befolkningen holder sig lidt for sig selv, men er meget åbne, når man når ind til dem. Vi er bestemt ikke færdige med at cykle i Norge, bare vent vi kommer igen. (TRODS PRISER OG AUTOMATER).

www.jimmy-hanne.dk