Vores ture / Norge på cykel 2011

Norge på cykel 2011

 "Ja det er rigtigt nok". Vi er vilde med at cykle i norden og især i Norge og det var sikkert også derfor, vi igen i år valgte at lade turen gå nord på.

 
Som noget nyt ville vi i år cykle fra Hillerød til Sjællands Odde, sejle til Æbeltoft for derefter at cykle op igennem Jylland til Hirtshals, hvor vi havde booket billetter på færgen til Kristiansand.
 
Kristiansand var langt fra så idyllisk, som vi huskede byen, fra da vi for mange, mange år siden sidst besøgte byen (ca. 1983).
Som cyklister var vores oplevelse af byen et sandt trafikkaos. Vi brugte derfor ingen tid i byen, men fortsatte straks ud af byen (jeg elsker min GPS).
 
Resten af turen var som sædvanligt fantastisk, især når man først når de rigtige fjelde. små snoede fjeldveje, mange omlagt til turistveje hvor nogle kun er åbne for cyklister, mens andre var styrtet sammen og dermed var lukkede.
 
Omlægningen af trafikken i Norge de sidste 20 år, har med udbygningen af tunelle i stort set snart alle dale, lagt mange af de små snoet bjergveje totalt øde, hvilket åbner mulighed for sandt paradis af cykelmuligheder. Fuldstændigt i ro for biler og os kan man på disse gamle veje opleve nostalgi, historie og en storslået natur.
 
Højdepunktet for turen i år, har klart været Rallarvegen, ikke fordi at resten af turen har været kedeligt "tværtimod", men har man ikke oplevet Rallarvegen og kan man lide den norske natur og historie så er Rallarvegen et must.
 
Hjemturen fra Norge var planlagt til, at vi ville tage Oslofærgen til København, men da vi ringede for at booke billetter var der en absurd telefonsvarer, der bad os ringe i åbningstiden? Vi ringede netop i åbningstiden! 3 forsøg uden held, hvad gør man så? jo man cykler da bare ned igennem Sverige og hjem til Hillerød "sådan er det bare".
 
Alt ialt en fed tur som vi gerne gentager, måske lige med undtagelse af en lidt kedelige tur igennem Jylland og så var der jo også lige Kristiansand uff hvor var der megen støj, vejarbejde og os.
 
www.jimmy-hanne.dk