Vores ture / Norge 2007 / Ruten og turen i tal

Ruten og turen i tal

Vores rute og lidt beskrivelse.
 
Til forskel fra sidste år, hvor vi cyklede langt, med mange lange og forholdsvis flade strækninger, hvor det først i Norge blev til fjeldkørsel, havde vi i år planlagt ruten så den gik direkte igennem de højeste fjelde i Norge.
 
Ruten kan ses på 4 kort herunder, hvor det første kort er det nordligst kort.
 
 Kort nr. 4
 
Her når vi toppen af vores rute, og det er umuligt at beskrive, hvad der har været mest fantastisk eller flottest på turen. Det skal ses i lyset af, at vi har cyklet til toppen af Galdhypiggen, ned af Troldestien, været i Geiranger, henover Norges snevej, været igennem et utal af tuneller, cyklet med flere meter sne på begge sider af vejen, badet i isvand og meget meget mere.
 
 
 
Kort nr. 3
 
Her går det løs, endelig fjelde. Den sved og de kræfter det koster at forcere det ene fjeld efter det andet, bliver tjent ind med renter, i form af helt unikke panoramaer, der dag efter dag, ingen ende vil tage. Det er tidligt på sæsonen og først nu begynder de første tourister (ud over os selv) at dukke op. Ved mange fjeldtoppe står folk og klapper af os, når de sidste meter trampes bagud. Det er helt fantastisk, nogle byder os på kaffe og te, andre ser beundrende og forunderlige ud, over at se tungt læssede cykler på toppen af netop det fjeld, der er indirekte årsag til at deres bil, der står i baggrunden er ved at koge over.
 
 
Kort nr. 2
 
Her krydser vi Oslofjorden, for hurtigt at komme mod fjeldene. Vi er nu i form til at kaste os ud i højderne og spændingen er fantastisk. Samtidig er vi kommet væk fra den forfærdelige E-6, med dens dårlige campingpladser i den norske del (mange af pladserne er tæt beboede med polakker der arbejder i Norge), hvilket selvfølgelig er ok, men pladserne er ikke gearet til de mange mennesker, det er priserne derimod.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kort nr. 1
 
Her på første del af turen går det nord på langs den svenske kyst. I kattegat kan ses turen hjem med Oslo-færgen. Ruten op igennem Sverige er forholdsvis flad, og er kun afbrudt af Hallandsåsen. Camping er der massere af, men pas på priserne, du bliver nemt flået.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej, her er lige lidt tal at tygge på...             
 
Turens længde: 2.006 km.
 
Turens varrighed: 4 uger
 
Km. min.: ca. 40 km. på en dag.
 
Km. max.: ca. 115 km. på en dag.
 
Snit km. på de kørte dage: ca. 87,2 km.
 
Snit km/t. for hele turen 16,4 km/t.
 
Antal effektive timer i sadlen for hele turen = 122 timer.
 
Hviledage: 2 officielle + et par korte dage.
 
Længste tunnel: ca. 4 km. (ud til Aurland).
 
Antal tuneller: Talte dem ikke, men der var uhyggeligt mange.
 
Sne og is: Der var meget i fjeldet, nogle steder 2 - 4 m. i højden langs vejene. 
 
Knækkede eger: 1 stk. på samme uheldsramt fælg fra sidste år.
 
Bremsere: Alt holdt.
 
Telt: Begyndte at tage vand ind, hvor stængerne blev presset ud imod oversejlet. 
 
Fysiske skader: ingen, pånær naturlig ømhed bag i.
 
Psykiske skader: ja, vi vil ud og cykle langt igen...
 
Myg og knots: ja men ikke mange.
 
Trafikken: sindsyg farlig, men mange viser hensyn.
www.jimmy-hanne.dk