Tips og råd / Taktisk nedpakning af telt.

 

 

Hanne på vej under tarp/solsejl, regnen vælter ned, nu skal alt pakkes tørt ned. Norge 2012

Tørring af telt og kabine, ved opholdsvejr, midt på en vej og midt på en dag. Norge 2011
 
 

Taktisk nedpakning af telt.

 

Taktisk nedpakning af telt, det lyder mere teknisk end det egentligt er. Det svarer groft sagt til at man forlader sit hus, husker at slukke kaffemaskinen og låse døren. Man vil jo gerne hjem til et helt hus igen.
 
Teltet er dit hus og det skal med videre på rejsen, så pas på det. Det er meget hård kost for et telt at blive slået op og taget ned igen, pakket samme og spændt fast på en cykel. dag efter dag i ugevis.
 
SÅ DERFOR "IGEN" PAS PÅ DIT TELT. Det er her du skal bo, og det er her du kan søge ly for vind, regn og kulde.
 
Her er beskrivelsen på hvordan vi uge efter uge klarede os, trods spande vis af regn og stadig holder humøret oppe, og lige så vigtigt: havde et tørt telt, tørre soveposer, tørre liggeunderlag og tørt tøj hver eneste dag.
 
SÅDAN gør vi...
 
Regnen pisker ned og vi skal videre:
  1. Alt personligt grej pakkes tørt ned i vandtætte poser/tasker, dette gøres inde i teltet.

  2. Vi er nu iført cykeltøj + regntøj, alt andet tøj er pakket tørt ned. Tøjet vi har på er det samme klamme tøj fra dagen før. (det kan være ubehageligt og koldt at tage på, men man får hurtigt varmen).

  3. Soveposer, liggeunderlag, trangia m.m. alt pakkes tørt ned.

  4. Tasker og vandtætte poser pakkes på cyklerne.

  5. Inderkabinen som nu har hængt og luftet inde i det tomme telt, hægtes af og pakkes tørt ned, og placeres et tørt sted i den øvrige bagage.

  6. Er der sat tarp/solsejl op, så tages teltet ned først. Der rystes så meget vand af teltet som det er muligt. Herefter pakkes teltet samme evt. inde under tarp/solsejlet. Teltet pakkes nu på cyklerne, men holdes adskildt fra alt hvad der er tørt.

  7. Evt, tarp/solsejl pakkes ned til sidst og holdes ligeledes adskildt fra alt grej, der er tørt.

Tørring af telt:

Er man heldig og skulle der blive ophold i regnen i løbet af dagen, er det oplagt til en pause. I pausen pakkes teltet ud for tørring. De fleste gange vil det lykkedes, at fortsætte videre efter pausen med en knas tørt telt. Det samme gælder naturligvis for tarp/solsejl eller andet, der skulle være blevet vådt.

Har man ikke haft mulighed for at få tørret teltet i løbet af dagen, så slås teltet op som normalt, dog uden indertelt, det venter man med til senere. Sæt eventuelt tasker eller andet i klemme imellem skørtet og jorden så der kan komme luft ind under, for på den måde at lave lidt træk.
Har man tarp/solsejl kan det også sættes op, herefter lader man teltet stå og tørre. der skal faktisk ikke megen vind til og kun få solstråler til "wuptii" teltet er tørt.
I mellemtiden kan man jo sidde og hygge under tarp/solsejlet, lave kaffe/te eller mad, "hvis det altså stadig regner".
Når teltet er så tørt, som det kan blive "indeni", hægtes den tørre kabinen på og soveposer m.m. kan nu lægges tørt og godt til rette.
 
God fornøjelse og sov tørt og godt.
 
 

 

www.jimmy-hanne.dk