Tips og råd / Tarp / solsejl / nødtelt

Tarp / solsejl / nødtelt

 Tarp / solsejl                                                                                                     

Kært barn mange navne. Dette fantastiske stykke udstyr kan bruges til måske flere ting end det har navne og det findes i et utal af modeller, størrelser og farver.
 
På vores tur til Nordkapp i 2006, havde vi Solsejl med for første gang. Uden at vide det på forhånd blev det for os en kæmpe succes. Solsejlet "som vi kalder det" gav os læ for vinden og forvandlede området lige uden for teltdøren til en overdækket terasse. Når regnen piskede ned kunne vi sidde tørt og i læ og lave mad eller bare nyde livet med en kop kaffe.
 
Sidegevinst ved solsejlet: vi sover nu næsten altid med åben teltdør om natten. Myggenet er lynet til, solsejlet er lavt, vi kan se ud, det holder nysgerrige på afstand og giver privatliv i teltet, samtidig mindsker det kondens i teltet, da teltdøren jo er åben og maden koges udenfor.
 
Nødtelt:
 
En stor fordel ved en tarp er, at den også kan bruges som nødtelt. Hvis vejret pludselig viser tænder og terrænet ikke lige er til et telt, så tager det få minutter at slå en tarp ud, og fastgøre den med bardunerne til alt fra rødder og grene til til klipper og hegnspæle eller hvad der nu er.
 
Fordelen ved tarpen som nødtelt: Nødtelt ved Nordkap
  • Det rigtige telt forbliver tørt.
  • Den er hurtig at slå op.
  • Den tørrer hurtigt.
  • Vejer lidt.
  • Vind og vandtæt.

 

www.jimmy-hanne.dk