Tips og råd / Telt
Helsport Fjelheim 3
Helsport Fjelheim 3.
 
Gimle 4 Hejsport
Gimle 4. fra Helsport overlevede 2 ture på Island.
 
Fjelheim 3
 Vores første Fjelheim 3. fra Helsport.
Brugt første gang til Nordkap og retur med 60 overnatninger.
 

Telt

                                                                       
Teltet er dit læ, her overlever du, her spiser du og her sover du. Teltet er af stor betydning for succes på en tur, specielt når man er afsted i ugevis i alt slags vejr.
 
At gå på krompomis med valg af telt til en given tur, kan give ubehagelige overraskelser, dårlige oplevelser og måske betyde en brat afslutning på en ellers god planlagt tur.
 
Gør op med dig selv om hvad teltet skal bruges til: er det til en musikfestival, syd på til varmen, Norge med massere af regn og blæst, eller måske de flade islandske ødemarker med orkanvinde, askeskyer, kulde og regn?
 
Det dyreste telt er ikke altid det bedste. Selv dyre telte kan gå i stykker. Stænger kan knække, lynlåse gå i stykker, syninger går op, og vand trænger igennem syninger eller bund.
 
Pas derfor altid godt på dit telt, plej det og vær omhyggelig med nedpakning og find ud af hjemmefra, hvordan stænger repareres og hvordan rifter eller flænger kan laves og syninger tætnes/forsejles.
 
Tips:
Er teltet vådt når det pakkes ned, kan det måske tages frem ved opholdsvejr i løbet af dagen og tørres.
 
Er teltet vådt af kondens indvendig "typis om morgnen" og vejret samtidig umuliggør tørring inden man skal afsted så afmonteres inderteltet "kabinen" forsigtigt, hvorefter den lægges sammen og pakkes ned i en pose for sig selv. Nu kan inderteltet opbevares sammen med den tørre del af bagagen.
 
Footprint kan fås til de fleste telte og er en ekstra bund, der er tilpasset til hvert enkelt telt. Denne ekstra bund mindsker slidet på bunden i kabinen og øger komforten i apsissen, hvis man har en sådan. Ydermere kan man afmontere forreste del af eller hele kabinen og derved få luksus meget plads ved dagslange ophold i teltet, endda med bund over det hele.
 
For at undgå vand ind i teltet fra døråbningen, har vi valgt altid at bruge en tarp der ganske enkelt spændes ud over den forreste del af indgangen til teltet. Foran teltet holdes tarpen oppe af vandrestænger.
 
At cykle er at leve "JA" men et tørt telt gør det værd at overleve.

Siden er sidst redigeret 16. december 2013.
 
www.jimmy-hanne.dk