Vores ture / Norge 2007

Tilbage til Norge 2007

Siden er sidst opdateret December 2010

Ja, så er det vedtaget, turen går altså tilbage til Norge igen.

Søndag d. 17 juni starter vi på en 5 uger lang tur. Planen er at cykle fra Hillerød langs den svenske kyst til Halden, derfra videre til Moss --> Horden, hvor vi krydser Oslofjorden. På den anden side går det direkte mod Aurland og Aurlandsdalen, hvor vi, hvis der er overskud til det, vandrer en dags tid, og det i noget af den smukkeste natur der kan opdrives.

Fra Aurland bliver det først rigtigt hårdt, og vi fortsætter herfra over Norges snevej og mod Troldestien.

Mål der skal forseres: Jotunheimen - Hadangervidderne- Dalsnippen og endelig turen tilbage til Hillerød, hvor vi efterhånden kender turen langs den svenske kyst ret godt.

____________________________________________

Hvordan gik turen så?....

I grove træk holdt vi os til den planlagte rute, men vejrguderne, benene og cyklerne havde også en del indflydelse. Vejret var nogenlunde og både ben og cykler holdt, så den eneste store ændring var, at hjemturen ned gennem Sverige blev droppet til fordel for Oslofærgen. Årsagen var b.la. dårlig udsigt for vejret 5 dage frem samtidig med, at vi havde cyklet denne lidt kedelige strækning 3 gange før.

Vandreturen i Aurland blev droppet, det er vist ikke smart at indlægge en hård vandretur midt i en cykeltur i fjeld. Benene skal have al den hvile, de kan få når man cykler i fjeld / bjerge med tung oppakning.

Galdhøpiggen var sikkert begravet i sne, hvor vi var (1.000 m. lavere) var rastepladserne væk i sne og temperaturen var omkring 3-5 grader, så det blev droppet. Tilgengæld blev Dalsnippen i 1.500 m.o.h. besejret i stormvejr.

Udover de små justeringer kunne man godt mærke, at vores grej fra turen til Nordkapp sidste år var brugt. Teltet begyndte at tage vand ind, hvor stængerne blev presset ud mod oversejlet, men okay det har også været slået op omkring 90 gange nu, det har modstået storm, regn og sol, har stået i mudder på klipper, grus og græs.

Turen i år blev på ca. 2.000 km. med adskillige passager over 1.000 m. hvor den højeste var 1.500 meter.

Det har været en fantastisk tur. Norge er et utroligt flot land at cykle i og der udbygges til stadighed cykelstier mange steder. (lær det Danmark). Men skilte til henvisning af cyklister er ikke slået i gennem i Norge, så man skal selv finde vej.Vi kan på det varmeste anbefale cykelferie i Norge "og i Sverige for den sags skyld". Uanset vejret, myg og bilister er der stor sandsynlighed for en succesfuld ferie.

www.jimmy-hanne.dk